دستگاه تست TDS آب (TDS متر) را بشناسیم؛ دستگاه سنجش کل املاح آب
دستگاه تست TDS ؛ شاید بارها این کلمه را از فروشندگان و نصاب های دستگاه تصفیه آب شنیده باشید . اگر علاقه دارید به خوبی با این موضوع آشنا شوید حتما مقاله زیر را که به همت کارشناسان ایلیا گستر فراهم آمده است را مطالعه فرمایید . مطالعه ی این مقاله برای کلیه همکاران و تکنسین های تصفیه آب نیز پیشنهاد میگردد چرا که اگر به مفهومی از این اسم را آشنا هستید در این مقاله میتوانید اطلاعات خوبی بدست بیاورید .
دستگاه تست TDS آب (TDS متر) را بشناسیم؛ دستگاه سنجش کل املاح آب
TDS چیست؟
اگر شما نیز به دنبال دستگاههای تصفیه آب بوده باشید و یا کیفیت آب مصرفیتان برایتان مهم باشد قطعاً اصطلاح TDS را شنیدهاید، اما این اصطلاح چیست؟
کلمه (TDS (Total dissolved solids یا همان کل مواد جامد محلول در آب است، که این میزان را با واحد PPM (میزان ذرات محلول موجود در 1 میلیون از ذرات حلال) بیان میکنند و در واقع واحدی برای سنجش میزان ذرات موجود در آب است.
مواد محلول در آب ممکن است از نظر ماهیت «آلی» یا «معدنی» باشند.
الف : مواد غیر آلی (معدنی) محلول در آب : مواد معدنی (مانند نیترات، نیتریت، منیزیم و … ) ، فلزات (همانند سرب، آهن، جیوه و …) و گازها (مانند کلر) میباشند.
ب : مواد آلی محلول در آب: مواد حاصل از تجزیه گیاهان، مواد شیمیایی آلی و گازهای آلی، اجزای آلی محلول در آب میباشند. آلایندههای آلی ممکن است باعث بو، رنگ و طعم نامطبوع آب شوند.
از میزان TDS آب با عنوان سختی آب نیز نام برده میشود به عبارتی هرچه میزان TDS بیشتر باشد سختی آب بیشتر است.
ولی آیا این مواد مضر هستند و یا مفید؟
بسیاری از مواد حل شده در آب نامطلوب هستند. مواد معدنی، گازها و مواد آلی حل شده در آب ممکن است موجب بروز رنگ، طعم و بوی نامطلوب شوند. برخی از ترکیبات شیمیایی ممکن است سمی باشند و برخی از اجزای آلی محلول به اثبات رسیده است که سرطانزا هستند. البته باید توجه داشت که تمامی مواد محلول در آب نامطلوب نیستند. اما میزان مواد محلول مطلوب در آب بسیار اندک است.
همواره یادمان باشد TDS و یا همان سختی آب را همیشه نمیتوان به عنوان معیار اصلی مشخص کننده کیفیت و سلامت آب در نظر گرفت، حتماً از خود میپرسید منظور چیست؟
بگذارید واضحتر توضیح دهیم، منظور از این موضوع این است که سختی و یا همان TDS کل ذرات موجود در آب را نشان میدهد و همانطور که گفتیم برخی از این مواد مضر و برخی مفید هستند، بنابراین ممکن است در منطقهای سختی آب پایین باشد ولی کل ناخالصی موجود از جنس ماده خطرناکی مانند نیترات باشد و یا بلعکس. پس میتوان نتیجه گرفت شناخت TDS به تنهایی برای شناخت سلامت آب کافی نیست اما لازم است .
میزان مجاز TDS و یا سختی چقدر است؟
در خصوص مقدار مطلوب سختی مطلوب آب در استانداردها و منابع مختلف مقادیر متفاوتی بیان شده است (مقداری از 70 تا 120 PPM) اما آنچه که مسلم است هرچقدر ناخالصیهای محلول در آب (خصوصاً آن دسته از ناخالصیها که برای بدن مضر هستند نظیر نیترات) کمتر باشد آب گواراتر و سالم تر خواهد بود.
میزان TDS یا کل جامدات محلول در آب را چگونه میتوان تشخیص داد؟ آیا غیر از آزمایشگاه میتوان آنرا تشخیص داد؟
جواب این سوال بسیار ساده است و به راحتی میتوان با استفاده از یک 1 دستگاه بسیار کوچک جیبی و ارزان قیمت سختی آب را سنجید. نام این دستگاه TDS meter است، این دستگاهها دارای مدلهای گوناگونی است ولی مدلی که مد نظر ما است مدل TDS متر قلمی آن است.
دستگاه تست TDS
کافی است یک لیوان کاملا تمیز را با آب پر کنید و سر دستگاه TDS متر قلمی را در آن قرار دهید و به سرعت عددی بر روی نمایشگر دستگاه به نمایش درخواهد آمد، این عدد گویای سختی آب است.
راه کاهش TDS یا املاح آب چیه ؟
شاید به جرأت بتوان گفت موثر ترین روش برای رهایی از سختی آب، استفاده از دستگاه تصفیه آب به روش اسمز معکوس است، این دستگاهها دارای فیلتر با تکنولوژی بسیار بالا بوده که میتواند با دقت 0.0001 میکرون ذرات موجود در آب را جدا کند و تقریباً به جز مولکولهای آب به ذرات دیگر اجازه عبور ندهد، نام این فیلتر ممبران است و دستگاههای تفصیه اب به روش اسمز معکوس در کنار چندین فیلتر تصفیه آب دیگر و در ردیف چهارمین فیلتر قرار میگیرد. همچنین جهت عبور جریان آب از غشای ممبران در این دستگاهها موتور الکتریکی برای تامین جریان تعبیه شده است.
دستگاه تسویه آب خانگی